składniki:
7-8 białek (szklanka)
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szkl cukru
1/2 kostki margaryny
aromat migdałowy, waniliowy lub cytrynowy
Białka ubić na sztywno, wciąż ubijając dodawać po trochu cukier, dodać przesianą mąkę z proszkiem, aromat i na końcu rozpuszczoną margarynę. Miksować chwilę, wylać do małej tortownicy (śr. 20 cm) i upiec.
___________
Polecam bo to doskonały sposób na wykorzystanie resztkowych białek... mamy czas pączków i faworków więc na brak białek chyba nikt nie narzeka
zdjęcia będą jutro, bo w sztucznym świetle wychodzą beznadziejne.
7-8 białek (szklanka)
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szkl cukru
1/2 kostki margaryny
aromat migdałowy, waniliowy lub cytrynowy
Białka ubić na sztywno, wciąż ubijając dodawać po trochu cukier, dodać przesianą mąkę z proszkiem, aromat i na końcu rozpuszczoną margarynę. Miksować chwilę, wylać do małej tortownicy (śr. 20 cm) i upiec.
___________
Polecam bo to doskonały sposób na wykorzystanie resztkowych białek... mamy czas pączków i faworków więc na brak białek chyba nikt nie narzeka
zdjęcia będą jutro, bo w sztucznym świetle wychodzą beznadziejne.