Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biały sernik z brzoskwiniami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="madziawoj" data-source="post: 1130763" data-attributes="member: 7889"><p>Ja bym jednak zdecydowanie wybrała ser tłusty. Piekłam ten sernik ostatnio, a ponieważ nie dostałam sera tłustego to kupiłam półtłusty, przetarłam raz przez sito ( następnym razem zrobię to dwukrotnie albo zmielę w maszynce) i piekłam metodą gazetową w 130st przez 80 min. I niestety był niedopieczony.</p><p>Zastanawiałam się czemu się nie udał. Proporcje zachowałam zgodnie z przepisem a mimo to w smaku przypominał paschę a nie sernik. Oczywiście ta &quot;pascha&quot; była smaczna, ale ja chciałam upiec sernik. Problem miałam przede wszytskim z krojeniem bo nie byłam w stanie ukroić kawalka, który by się nie rozleciał przy przekładaniu na talerzyk.</p><p>Próbowałam go uratować, włożyłam go na 45min do piekarnika 160st , troche pomogło , ale im bliżej środka tortownicy tym bardziej się rozlatywał.</p><p>Oczywiscie znaleźli się ochotnicy i sernik szybko znikł, ale ja chciałabym upiec ten sernik prawidłowo. </p><p>Czy wina moze lezec po stronie sera poltlustego? Ser był kupowany na wagę, twardawy. Z tego samego sera moja teściowa upiekła pyszny, dobrze scalony sernik ze swojego przepisu ( piekla 80min w 180st).</p><p>[ATTACH=full]63875[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="madziawoj, post: 1130763, member: 7889"] Ja bym jednak zdecydowanie wybrała ser tłusty. Piekłam ten sernik ostatnio, a ponieważ nie dostałam sera tłustego to kupiłam półtłusty, przetarłam raz przez sito ( następnym razem zrobię to dwukrotnie albo zmielę w maszynce) i piekłam metodą gazetową w 130st przez 80 min. I niestety był niedopieczony. Zastanawiałam się czemu się nie udał. Proporcje zachowałam zgodnie z przepisem a mimo to w smaku przypominał paschę a nie sernik. Oczywiście ta "pascha" była smaczna, ale ja chciałam upiec sernik. Problem miałam przede wszytskim z krojeniem bo nie byłam w stanie ukroić kawalka, który by się nie rozleciał przy przekładaniu na talerzyk. Próbowałam go uratować, włożyłam go na 45min do piekarnika 160st , troche pomogło , ale im bliżej środka tortownicy tym bardziej się rozlatywał. Oczywiscie znaleźli się ochotnicy i sernik szybko znikł, ale ja chciałabym upiec ten sernik prawidłowo. Czy wina moze lezec po stronie sera poltlustego? Ser był kupowany na wagę, twardawy. Z tego samego sera moja teściowa upiekła pyszny, dobrze scalony sernik ze swojego przepisu ( piekla 80min w 180st). [ATTACH=full]63875[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biały sernik z brzoskwiniami
Bottom