BIFINETT - automat do chleba

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,773
4,833
113
Podaję sposób na wykonanie "ciasta drożdżowego z maszyny" wg przepisu Kermidta https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19318&st=0

Robiłam tę drożdżówkę metodą Madsteel dla maszyny Bifinett: wyrabianie 14 minut na programie 9 (2 minuty przed końcem dodałam rodzynki), wyjęłam mieszadła, ciasto wyrównałam i zostawiłam do rośnięcia na 40 minut, po czym włączyłam samo pieczenie - program 12 i nastawiłam minutnik na 45 minut . Ten czas wystarczył do upieczenia na rumiano tej pysznej chałeczki.

Moje zmiany: uzyłam drożdży świeżych w ilości 3 dkg i zamiast oleju dodałam 1/3 kostki roztopionego masła
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy