- Wrz 19, 2004
- 30,773
- 4,833
- 113
Podaję sposób na wykonanie "ciasta drożdżowego z maszyny" wg przepisu Kermidta https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19318&st=0
Robiłam tę drożdżówkę metodą Madsteel dla maszyny Bifinett: wyrabianie 14 minut na programie 9 (2 minuty przed końcem dodałam rodzynki), wyjęłam mieszadła, ciasto wyrównałam i zostawiłam do rośnięcia na 40 minut, po czym włączyłam samo pieczenie - program 12 i nastawiłam minutnik na 45 minut . Ten czas wystarczył do upieczenia na rumiano tej pysznej chałeczki.
Moje zmiany: uzyłam drożdży świeżych w ilości 3 dkg i zamiast oleju dodałam 1/3 kostki roztopionego masła
Robiłam tę drożdżówkę metodą Madsteel dla maszyny Bifinett: wyrabianie 14 minut na programie 9 (2 minuty przed końcem dodałam rodzynki), wyjęłam mieszadła, ciasto wyrównałam i zostawiłam do rośnięcia na 40 minut, po czym włączyłam samo pieczenie - program 12 i nastawiłam minutnik na 45 minut . Ten czas wystarczył do upieczenia na rumiano tej pysznej chałeczki.
Moje zmiany: uzyłam drożdży świeżych w ilości 3 dkg i zamiast oleju dodałam 1/3 kostki roztopionego masła