Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
BIFINETT - automat do chleba
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 524683" data-attributes="member: 67"><p>Podaję sposób na wykonanie &quot;ciasta drożdżowego z maszyny&quot; wg przepisu Kermidta <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19318&st=0" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19318&st=0</a></p><p></p><p>Robiłam tę drożdżówkę metodą Madsteel dla maszyny Bifinett: wyrabianie 14 minut na programie 9 (2 minuty przed końcem dodałam rodzynki), wyjęłam mieszadła, ciasto wyrównałam i zostawiłam do rośnięcia na 40 minut, po czym włączyłam samo pieczenie - program 12 i nastawiłam minutnik na 45 minut . Ten czas wystarczył do upieczenia na rumiano tej pysznej chałeczki. </p><p></p><p>Moje zmiany: uzyłam drożdży świeżych w ilości 3 dkg i zamiast oleju dodałam 1/3 kostki roztopionego masła</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 524683, member: 67"] Podaję sposób na wykonanie "ciasta drożdżowego z maszyny" wg przepisu Kermidta [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19318&st=0"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19318&st=0[/URL] Robiłam tę drożdżówkę metodą Madsteel dla maszyny Bifinett: wyrabianie 14 minut na programie 9 (2 minuty przed końcem dodałam rodzynki), wyjęłam mieszadła, ciasto wyrównałam i zostawiłam do rośnięcia na 40 minut, po czym włączyłam samo pieczenie - program 12 i nastawiłam minutnik na 45 minut . Ten czas wystarczył do upieczenia na rumiano tej pysznej chałeczki. Moje zmiany: uzyłam drożdży świeżych w ilości 3 dkg i zamiast oleju dodałam 1/3 kostki roztopionego masła [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
BIFINETT - automat do chleba
Top
Bottom