Uprzedzam, ze nie robilam. Siedza sobie skopiowane i czekaja.
Biscotti sibillini wg tygodnika "Donna Moderna"
130 g cukru
100 g di maki
100 g masla
4 bialka
2 lyzki maczki migdalowej / bardzo drobno zmielonych migdalow /
maslo i maka do blachy / ew. papier do pieczenia /
- wrozby nalezy napisac na bibulkach i zlozyc je na czworo
- ubic bialka widelcem az zamienia sie w piane i kontynuowac jeszcze przez 2 minuty
- dodac przesiana make, stopione maslo / nie gorace /, na koncu maczke migdalowa / migdaly /
- na blasze do pieczenia wykonac z ciasta / np. rozsmarowujac je / okragle ciasteczka o srednicy 6 cm, cieniutkie i oddalone od siebie
- piec w 190° przez 5 minut
- na jeszcze cieplych krazkach ulozyc zyczenia, krazki zlozyc na pol i ostudzic / ciasteczka stana sie kruche i beda sie lamac przy otwieraniu /
- mozna je zrobic dzien wczesniej / nalezy je jednak zostawic bez przykrycia /
Biscotti sibillini wg tygodnika "Donna Moderna"
130 g cukru
100 g di maki
100 g masla
4 bialka
2 lyzki maczki migdalowej / bardzo drobno zmielonych migdalow /
maslo i maka do blachy / ew. papier do pieczenia /
- wrozby nalezy napisac na bibulkach i zlozyc je na czworo
- ubic bialka widelcem az zamienia sie w piane i kontynuowac jeszcze przez 2 minuty
- dodac przesiana make, stopione maslo / nie gorace /, na koncu maczke migdalowa / migdaly /
- na blasze do pieczenia wykonac z ciasta / np. rozsmarowujac je / okragle ciasteczka o srednicy 6 cm, cieniutkie i oddalone od siebie
- piec w 190° przez 5 minut
- na jeszcze cieplych krazkach ulozyc zyczenia, krazki zlozyc na pol i ostudzic / ciasteczka stana sie kruche i beda sie lamac przy otwieraniu /
- mozna je zrobic dzien wczesniej / nalezy je jednak zostawic bez przykrycia /