BISCOTTI Z MASLEM ORZECHOWYM I KROPLAMI CZEKOLADY
do przetestwania
znalezione tutaj: http://www.cavolettodibruxelles.it/2007/02...-venerd_16.html
200 g maki
110 g masla
90 g cukru
90 g cukru z trzciny cukrowej
1 jajko
100 g tzw. kropli czekoladowych / z czekolady gorzkiej lub mlecznej /
150 g masla orzechowego
1 lyzeczka proszku do pieczenia / plaska: wloskie lyzeczki sa mniejsze /
1 szczypta soli
- zmiksowac jajko z 2 rodzajami cukru i stopionym maslem
- dodac maslo orzechowe
- dodac make przesiana razem z proszkiem do pieczenia i sola
- dokladnie wymieszac i dodac "krople czekolady"
- uformowac waleczki o srednicy 3 cm, zawinac je w folie przeroczysta i wlozyc do lodowki na 2 godziny
- pokroic waleczki na plasterki o grubosci 1 cm, ulozyc je / niezbyt blisko siebie / na paierze do pieczenia
- piec przez 15 minut w temperaturze 180°C
Dla pelnej jasnosci krople czekoladowe: http://www.lindt.com/845/977/1116/1121/1130.asp / oczywiscie moga byc innego producenta /
do przetestwania
znalezione tutaj: http://www.cavolettodibruxelles.it/2007/02...-venerd_16.html
200 g maki
110 g masla
90 g cukru
90 g cukru z trzciny cukrowej
1 jajko
100 g tzw. kropli czekoladowych / z czekolady gorzkiej lub mlecznej /
150 g masla orzechowego
1 lyzeczka proszku do pieczenia / plaska: wloskie lyzeczki sa mniejsze /
1 szczypta soli
- zmiksowac jajko z 2 rodzajami cukru i stopionym maslem
- dodac maslo orzechowe
- dodac make przesiana razem z proszkiem do pieczenia i sola
- dokladnie wymieszac i dodac "krople czekolady"
- uformowac waleczki o srednicy 3 cm, zawinac je w folie przeroczysta i wlozyc do lodowki na 2 godziny
- pokroic waleczki na plasterki o grubosci 1 cm, ulozyc je / niezbyt blisko siebie / na paierze do pieczenia
- piec przez 15 minut w temperaturze 180°C
Dla pelnej jasnosci krople czekoladowe: http://www.lindt.com/845/977/1116/1121/1130.asp / oczywiscie moga byc innego producenta /