Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tillandsja" data-source="post: 1155289" data-attributes="member: 222"><p>Ja znowu ten biszkopt robie tak:</p><p>Jajka mimo wszystko rozdzielam, miksuje bialka z odrobina soli na sztywno, dodaje po jednym zoltku, wsypuje cukier i miksuje. </p><p>Maki przesiewam razem z proszkiem, i dodaje po lyzce do ubitych jajek, ale juz w tym momencie przestaje uzywac miksera.</p><p>Wszystko mieszam drewniana lyzka, jak juz sie wszystko polaczy dobrze, dodaje lyzke octu.</p><p>Spod tortownicy wykladam papierem do pieczenia</p><p>Piekarnik nagrzewam do tem 170 st, i pieke ok 25-30 min, grzalki nastawione na gora-dol.</p><p>Jak patyk jest suchy wyciagam biszkopt od razu z piekarnika.</p><p>Na recznik rzucam tortownica z ok 50 cm, nastepnie oddzielam biszkopt od brzegow, i wyciagam go na kratke... pozwalam ostygnac... biszkopt wychodzi mi odpukac Odkad tak robie zawsze wychodzi mi bez zastrzezen.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tillandsja, post: 1155289, member: 222"] Ja znowu ten biszkopt robie tak: Jajka mimo wszystko rozdzielam, miksuje bialka z odrobina soli na sztywno, dodaje po jednym zoltku, wsypuje cukier i miksuje. Maki przesiewam razem z proszkiem, i dodaje po lyzce do ubitych jajek, ale juz w tym momencie przestaje uzywac miksera. Wszystko mieszam drewniana lyzka, jak juz sie wszystko polaczy dobrze, dodaje lyzke octu. Spod tortownicy wykladam papierem do pieczenia Piekarnik nagrzewam do tem 170 st, i pieke ok 25-30 min, grzalki nastawione na gora-dol. Jak patyk jest suchy wyciagam biszkopt od razu z piekarnika. Na recznik rzucam tortownica z ok 50 cm, nastepnie oddzielam biszkopt od brzegow, i wyciagam go na kratke... pozwalam ostygnac... biszkopt wychodzi mi odpukac Odkad tak robie zawsze wychodzi mi bez zastrzezen. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny
Top
Bottom