Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny
4 jajka
szklanka cukru
szklanka mąki luksusowej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie łyżeczki)
łyżka octu
Jajka z cukrem ubijamy do białości. Dodajemy mąki, proszek do pieczenia - ubijamy i na sam koniec dolewamy łyżkę octu.
Pieczemy na złotawy kolor - sprawdzamy patyczkiem i gotowe
p/s Zawsze wychodzi
Źródło: od lat w naszej rodzinie się go robi.
4 jajka
szklanka cukru
szklanka mąki luksusowej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie łyżeczki)
łyżka octu
Jajka z cukrem ubijamy do białości. Dodajemy mąki, proszek do pieczenia - ubijamy i na sam koniec dolewamy łyżkę octu.
Pieczemy na złotawy kolor - sprawdzamy patyczkiem i gotowe
p/s Zawsze wychodzi





Źródło: od lat w naszej rodzinie się go robi.
Ostatnią edycję dokonał moderator: