Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 1155931" data-attributes="member: 12156"><p>Co do ostatniego pytania - odkrój górę biszkoptu i zobacz jaki jest w smaku. Jeśli smaczny, to ja bym użyła.</p><p></p><p>Ja biszkoptów z proszkiem do pieczenia nie lubię.</p><p></p><p>Spróbuj następnym razem zrobić w poniższy sposób z tych proporcji z przepisu zmniejszając ilość cukru.</p><p>Ubij na sztywno białka ze szczyptą soli, dodawaj po trochu cukru (2-3 łyżki zostaw) cały czas miksując, aż piana będzie lśniąca i sztywna jak na bezę. Nożem można ją kroić.</p><p>Żółtka ubij z pozostałym cukrem do białości i wlej do białek cały czas miksując. Na koniec po trochu mąki też miksując.</p><p></p><p>Aha, mąki nie przesiewam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 1155931, member: 12156"] Co do ostatniego pytania - odkrój górę biszkoptu i zobacz jaki jest w smaku. Jeśli smaczny, to ja bym użyła. Ja biszkoptów z proszkiem do pieczenia nie lubię. Spróbuj następnym razem zrobić w poniższy sposób z tych proporcji z przepisu zmniejszając ilość cukru. Ubij na sztywno białka ze szczyptą soli, dodawaj po trochu cukru (2-3 łyżki zostaw) cały czas miksując, aż piana będzie lśniąca i sztywna jak na bezę. Nożem można ją kroić. Żółtka ubij z pozostałym cukrem do białości i wlej do białek cały czas miksując. Na koniec po trochu mąki też miksując. Aha, mąki nie przesiewam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny
Top
Bottom