Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="h-elen" data-source="post: 705449" data-attributes="member: 7687"><p>Cinko, bardzo dziękuję za poradę. Rzeczywiście, czasami skórka jest taka jak beza, czasami nie. Zdarza się, że robie ciasto na bazie biszkoptowego przepisu plus olej - wówczas bezy nie ma a skórka znakomicie nadaje sie do smarowania. Wtedy, gdy zależy mi ma prawdziwym beztłuszczowym biszkopcie to zazwyczaj jest tez bezik. Przeważnie ściągałam go na ciepło, wówczas łatwiej odchodził, ale w poradach mówi sie aby do następnego dnia do zupełnego wystudzenia zostawić. Wtedy skórka tak łatwo nie odchodziła i zdarzało się odrywać z okruszkami. O tarkowaniu nie pomyślałam - dzięki.</p><p>Acha, mam do pokazania, też na bazie biszkoptowego, dobre ciacho - ale zapiszę je jako nowy temat: Z bananami</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="h-elen, post: 705449, member: 7687"] Cinko, bardzo dziękuję za poradę. Rzeczywiście, czasami skórka jest taka jak beza, czasami nie. Zdarza się, że robie ciasto na bazie biszkoptowego przepisu plus olej - wówczas bezy nie ma a skórka znakomicie nadaje sie do smarowania. Wtedy, gdy zależy mi ma prawdziwym beztłuszczowym biszkopcie to zazwyczaj jest tez bezik. Przeważnie ściągałam go na ciepło, wówczas łatwiej odchodził, ale w poradach mówi sie aby do następnego dnia do zupełnego wystudzenia zostawić. Wtedy skórka tak łatwo nie odchodziła i zdarzało się odrywać z okruszkami. O tarkowaniu nie pomyślałam - dzięki. Acha, mam do pokazania, też na bazie biszkoptowego, dobre ciacho - ale zapiszę je jako nowy temat: Z bananami [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny
Top
Bottom