Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="okruszek13" data-source="post: 898518" data-attributes="member: 13654"><p>No piekny Ci wyrosl ten biszkopt!</p><p>a ja nie wiem czemu ale prakytycznie za kazdym razem gdy pieklam nie rosl tak wysoko i duzo opadal. I pieklam w 180stopniach i jak dorazdaly dziewczyny zeby stopniowo zwiekszac temp i w 160stopniach potem 180stopniach ale i tak nie bylo takiego efektu jak u was.</p><p>Dopiero jak dalam te proporcje co w przepisie ale ubilam piane z cukrem potem wmiksowalm jaka i dalam make i wymieszalam drewniana lyzka to wyrata pieknie troszke opadl ale jest tak kruchy ze ostatnio po 4 dniach kiedy go przekraiwalam kruszyl sie. </p><p>I teraz powiedzcie mi co zle robilam ze nie wychodzil taki duzy i ladny? Make dawalam przesiana dwukrotnie. Ale moze poprostu trzeba dac duzo maki a nie jak ja dawalam po lyzce? Moze trzeba szybko i energicznie laczyc make z jajkami i cukrem? A moze nie mozna drewnianej lyzki uzywac tylko metalowa trzepaczke?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="okruszek13, post: 898518, member: 13654"] No piekny Ci wyrosl ten biszkopt! a ja nie wiem czemu ale prakytycznie za kazdym razem gdy pieklam nie rosl tak wysoko i duzo opadal. I pieklam w 180stopniach i jak dorazdaly dziewczyny zeby stopniowo zwiekszac temp i w 160stopniach potem 180stopniach ale i tak nie bylo takiego efektu jak u was. Dopiero jak dalam te proporcje co w przepisie ale ubilam piane z cukrem potem wmiksowalm jaka i dalam make i wymieszalam drewniana lyzka to wyrata pieknie troszke opadl ale jest tak kruchy ze ostatnio po 4 dniach kiedy go przekraiwalam kruszyl sie. I teraz powiedzcie mi co zle robilam ze nie wychodzil taki duzy i ladny? Make dawalam przesiana dwukrotnie. Ale moze poprostu trzeba dac duzo maki a nie jak ja dawalam po lyzce? Moze trzeba szybko i energicznie laczyc make z jajkami i cukrem? A moze nie mozna drewnianej lyzki uzywac tylko metalowa trzepaczke? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny
Top
Bottom