- Wrz 13, 2004
- 11,874
- 0
- 0
10 jaj
3 / 4 szklanki cukru
30 dkg zmielonych orzechów włoskich (można zastąpić czekoladą)
3 łyżki tartej bułki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ubić pianę z białek. Dodać cukier i po jednym żółtka.
Orzechy, bułkę i proszek wymieszać i dodać so jajek. Delikatnie wymieszać. Piec ok. 50 minut w temperaturze 150 stopni.
Przekroić kilka razy, dobrze nasączyć koniecznie z dodatkiem alkoholu i prełożyć kremem.
3 / 4 szklanki cukru
30 dkg zmielonych orzechów włoskich (można zastąpić czekoladą)
3 łyżki tartej bułki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ubić pianę z białek. Dodać cukier i po jednym żółtka.
Orzechy, bułkę i proszek wymieszać i dodać so jajek. Delikatnie wymieszać. Piec ok. 50 minut w temperaturze 150 stopni.
Przekroić kilka razy, dobrze nasączyć koniecznie z dodatkiem alkoholu i prełożyć kremem.
