
Biszkopt (można upiec również wg własngo przepisu):
6 jaj, szkl. cukru, 1 i 1/2 skl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jajka ubić z cukrem dodawać do nich powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec
Masa migdałowa:
2 żółtka, niepełna szkl. cukru, 1/2 l mleka. 4 czubate łyżki mąki, olejek migdałowy
Żółtka ubić z cukrem. Odlać pół szklanki, a pozostałóść zagotować. Wrzące mleko wlać do jajek cały czas mieszająć. Mąkę rozrobić z zimnym mlekiem i na koniec dodać do gotowanego mleka, chwilkę podgrzać aż masa zgęstnieje cały czas mieszająć. Na koniec dodać olejek migdałowy.
Zimny biszkopt nasączyć wodą z sokiem z cytryną i przełożyć masą.
Smacznego