- Wrz 24, 2007
- 17
- 0
- 0
używamy przepisu na biszkopt jaki lubimy
masa:
300g słonecznika łuskanego
półtora kostki margaryny
3 łyżki cukru
3 łyżki mleka
puszka mleka skondensowanego lub gotowej masy krówkowej (ja takiej używam bo nie umiem ugotować tego mleka żeby był kajmak)
2 śmietany kremówki
słonecznik wraz z cukrem, mlekiem i połową kostki margaryny smażymy aż będzie brązowy, odstawiamy do ostygniecia
ubijamy kostkę margaryny, dodajemy do tego słonecznik oraz kajmak lub masę krówkową, mieszamy, kładziemy grubą warstwą na ciasto
ubijamy kremówkę i smarujemy nią mase na ciescie
kremówka jest konieczna bo masa jest tak słodka że nie da się zjeść ani kawałka. kremówka przełamuje ta słodycz
POLECAM!


masa:
300g słonecznika łuskanego
półtora kostki margaryny
3 łyżki cukru
3 łyżki mleka
puszka mleka skondensowanego lub gotowej masy krówkowej (ja takiej używam bo nie umiem ugotować tego mleka żeby był kajmak)
2 śmietany kremówki
słonecznik wraz z cukrem, mlekiem i połową kostki margaryny smażymy aż będzie brązowy, odstawiamy do ostygniecia
ubijamy kostkę margaryny, dodajemy do tego słonecznik oraz kajmak lub masę krówkową, mieszamy, kładziemy grubą warstwą na ciasto
ubijamy kremówkę i smarujemy nią mase na ciescie
kremówka jest konieczna bo masa jest tak słodka że nie da się zjeść ani kawałka. kremówka przełamuje ta słodycz
POLECAM!


