- Maj 27, 2007
- 1,245
- 0
- 0
* 10 małych jajek
* 15 łyżek cukru
* szklanka oleju
* olejek pomarańczowy
* torebka kisielu pomarańczowego
* pół szklanki kefiru
* 5 pełnych łyżek mąki pszennej tortowej
* 5 pełnych łyżek mąki kukurydzianej
* 5 pełnych łyżek drobnej bułki tartej
* 5 pełnych łyżek mąki pszennej razowej
* łyżeczka sody
Jajka ubić z cukrem, olejem, aromatem pomarańczowym i kefirem.
Mąki połączyć z kisielem i bułką tartą oraz sodą. Dosypywać stopniowo - stale miksując.
Dużą blachę nasmarować margaryną i posypać bułką tartą - wylać ciasto i piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni.
Ostudzić.
Na cieście ułożyć owoce i zalać krzepnącą galaretką lub przełożyć masą.
Ja swoje przecięłam, przełożyłam tartymi jabłkami z galaretką, nakryłam drugą warstwą ciasta, na to pójdą truskawki i galaretka.
* 15 łyżek cukru
* szklanka oleju
* olejek pomarańczowy
* torebka kisielu pomarańczowego
* pół szklanki kefiru
* 5 pełnych łyżek mąki pszennej tortowej
* 5 pełnych łyżek mąki kukurydzianej
* 5 pełnych łyżek drobnej bułki tartej
* 5 pełnych łyżek mąki pszennej razowej
* łyżeczka sody
Jajka ubić z cukrem, olejem, aromatem pomarańczowym i kefirem.
Mąki połączyć z kisielem i bułką tartą oraz sodą. Dosypywać stopniowo - stale miksując.
Dużą blachę nasmarować margaryną i posypać bułką tartą - wylać ciasto i piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni.
Ostudzić.
Na cieście ułożyć owoce i zalać krzepnącą galaretką lub przełożyć masą.
Ja swoje przecięłam, przełożyłam tartymi jabłkami z galaretką, nakryłam drugą warstwą ciasta, na to pójdą truskawki i galaretka.
Ostatnią edycję dokonał moderator: