BISZKOPTOWE pod masę lub owoce z galaretką

KAROTKA

Member
Maj 27, 2007
1,245
0
0
* 10 małych jajek
* 15 łyżek cukru
* szklanka oleju
* olejek pomarańczowy
* torebka kisielu pomarańczowego
* pół szklanki kefiru
* 5 pełnych łyżek mąki pszennej tortowej
* 5 pełnych łyżek mąki kukurydzianej
* 5 pełnych łyżek drobnej bułki tartej
* 5 pełnych łyżek mąki pszennej razowej
* łyżeczka sody

Jajka ubić z cukrem, olejem, aromatem pomarańczowym i kefirem.
Mąki połączyć z kisielem i bułką tartą oraz sodą. Dosypywać stopniowo - stale miksując.
Dużą blachę nasmarować margaryną i posypać bułką tartą - wylać ciasto i piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni.

Ostudzić.

Na cieście ułożyć owoce i zalać krzepnącą galaretką lub przełożyć masą.

Ja swoje przecięłam, przełożyłam tartymi jabłkami z galaretką, nakryłam drugą warstwą ciasta, na to pójdą truskawki i galaretka.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

KAROTKA

Member
Maj 27, 2007
1,245
0
0
No to wstawię jakąś fotkę, żeby było naocznie widać, jak wyszło ...
icon_wink.gif

 

Załączniki

  • P4282185.JPG
    P4282185.JPG
    50.2 KB · Wyświetleń: 1

KAROTKA

Member
Maj 27, 2007
1,245
0
0
Dlatego napisałam "biszkoptowe" - czyli (w szerokim rozumieniu) biszkoptopodobne ...
icon_wink.gif


Piekę również tradycyjne biszkopty , ale też jestem zaskoczona, że to powyższe smakuje podobnie
icon_biggrin.gif
 

KAROTKA

Member
Maj 27, 2007
1,245
0
0
Zapomniałam dodać, że różowa warstwa składa się z serka homogenizowanego kokosowego w ilości 400 ml oraz 2 galaretek wiśniowych rozpuszczonych w szklance gorącej wody
icon_biggrin.gif


A to ostatni kawałek, jaki dałam rade sfotografować
icon_wink.gif


 

Załączniki

  • Kopia_P4302223.JPG
    Kopia_P4302223.JPG
    49.6 KB · Wyświetleń: 1
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy