- Sty 27, 2006
- 3,809
- 518
- 113
Blok czekoladowy
0,6 kg roznych okruchow (w moim przypadku - rozne biszkopty, takze okruchy od miodowego tortu - przechowywane w zamrazarce i zwykle kupowane ciastka)
2 czekolady,
0,5 puszki mleka zgeszczonego
(i dwie tulejki z kremem :blink: z zamrazarki
))) opcionalnie -
150 g masla)
orzechy laskowe posiekane
garsc suszonych wisni
50 g koniaku
Troche okruchow zostawic na posypanie gory. Czekolade roztopic na parze, dodac maslo (krem) i mleczko zgeszczone, wszystko dobrze wymieszac pokad sie roztopi i polaczyc z suchymi skladnikami. Wylozyc wszystko do formy i przycisnac (robilam to tluczkiem do ziemniakow
))) zostawic do zastygniecia
Tak to wygladalo
0,6 kg roznych okruchow (w moim przypadku - rozne biszkopty, takze okruchy od miodowego tortu - przechowywane w zamrazarce i zwykle kupowane ciastka)
2 czekolady,
0,5 puszki mleka zgeszczonego
(i dwie tulejki z kremem :blink: z zamrazarki
150 g masla)
orzechy laskowe posiekane
garsc suszonych wisni
50 g koniaku
Troche okruchow zostawic na posypanie gory. Czekolade roztopic na parze, dodac maslo (krem) i mleczko zgeszczone, wszystko dobrze wymieszac pokad sie roztopi i polaczyc z suchymi skladnikami. Wylozyc wszystko do formy i przycisnac (robilam to tluczkiem do ziemniakow
Tak to wygladalo