- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Czasem potrzebujemy zjeść coś szybkiego, kiedy wracamy wieczorem zmęczeni do domu: po prostu talerz ciepłej zupy. Wtedy warto sięgnąć po zakupioną właśnie na taką okazję fasolę w puszce, i pożywna, rozgrzewająca zupa gotowa jest w 10 minut. Przepis z Anula's Kitchen.
2 puszki fasoli w sosie pomidorowym (Baked beans in tomato sauce)
1 cebula
kawałek kiełbasy dowolnej długości - my lubimy sporo kiełbasy
1 łyżka przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki bazylii
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
sól i pieprz do smaku
dodatkowo dodałam chili dla zaostrzenia smaku
W garnku podsmażamy obraną i posiekaną w kostkę cebulę wraz z pokrojoną w plasterki kiełbasą. Kiedy się zrumienią, dodajemy fasolę z puszki.
Jedną z puszek napełniamy wodą, i wodę tę wlewamy także do garnka.
Dodajemy obrany, posiekany czosnek, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotujemy 5 minut.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie chili.
Gotowe!

2 puszki fasoli w sosie pomidorowym (Baked beans in tomato sauce)
1 cebula
kawałek kiełbasy dowolnej długości - my lubimy sporo kiełbasy
1 łyżka przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki bazylii
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
sól i pieprz do smaku
dodatkowo dodałam chili dla zaostrzenia smaku
W garnku podsmażamy obraną i posiekaną w kostkę cebulę wraz z pokrojoną w plasterki kiełbasą. Kiedy się zrumienią, dodajemy fasolę z puszki.
Jedną z puszek napełniamy wodą, i wodę tę wlewamy także do garnka.
Dodajemy obrany, posiekany czosnek, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotujemy 5 minut.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie chili.
Gotowe!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: