Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Blyskawiczne curry z krewetkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1264663" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]71595[/ATTACH]</p><p></p><p>Bardzo dobre i przede wszystkim blyskawiczne indyjskie curry. Przepis z magazynu BBC Good Food, w nawiasach moje zmiany.</p><p></p><p>olej</p><p>1 duza cebula posiekana (nie dalam)</p><p>duzy kawalek imbiru, starty</p><p>4 zabki czosnku, starte</p><p></p><p>1/2 chilli (dalam cale)</p><p>1 lyzeczka cukru palmowego/demerara itp</p><p>1 lyzeczka czarnej gorczycy (black mustard)</p><p>1 lyzeczka sproszkowanego kuminu (dalam pol)</p><p>1 lyzeczka kurkumy (dalam pol)</p><p>1 lyzeczka sproszkowanej kolendry</p><p>1 lyzeczka garam masali</p><p></p><p>2 lyzki octu slodowego - dalam jablkowy</p><p>400g puszka posiekanych pomidorow</p><p></p><p>400g duzych krewetek</p><p></p><p>sol, pieprz do smaku</p><p></p><p>do podania: ryz, jogurt, kolendra</p><p></p><p>1. Podsmazyc cebule. Gdy zacznie sie zlocic dodac czosnek, imbir i przyprawy, dalej podsmazac.</p><p>2. Zmniejszyc ogien, dodac pomidory i ocet, gotowac na malym ogniu kilka minut az sos nieco zgestnieje.</p><p>3. Dodac krewetki i podsmazac kilka minut az beda gotowe, doprawic.</p><p></p><p>SMACZNEGO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1264663, member: 5590"] [ATTACH=full]71595[/ATTACH] Bardzo dobre i przede wszystkim blyskawiczne indyjskie curry. Przepis z magazynu BBC Good Food, w nawiasach moje zmiany. olej 1 duza cebula posiekana (nie dalam) duzy kawalek imbiru, starty 4 zabki czosnku, starte 1/2 chilli (dalam cale) 1 lyzeczka cukru palmowego/demerara itp 1 lyzeczka czarnej gorczycy (black mustard) 1 lyzeczka sproszkowanego kuminu (dalam pol) 1 lyzeczka kurkumy (dalam pol) 1 lyzeczka sproszkowanej kolendry 1 lyzeczka garam masali 2 lyzki octu slodowego - dalam jablkowy 400g puszka posiekanych pomidorow 400g duzych krewetek sol, pieprz do smaku do podania: ryz, jogurt, kolendra 1. Podsmazyc cebule. Gdy zacznie sie zlocic dodac czosnek, imbir i przyprawy, dalej podsmazac. 2. Zmniejszyc ogien, dodac pomidory i ocet, gotowac na malym ogniu kilka minut az sos nieco zgestnieje. 3. Dodac krewetki i podsmazac kilka minut az beda gotowe, doprawic. SMACZNEGO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Blyskawiczne curry z krewetkami*
Top
Bottom