Błyskawiczne kokosowe niebo w gębie - 10 min. roboty

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Nie zrażaj się Kasha
icon_razz.gif
Następnym razem będzie lepiej, bo są naprawdę pyszne. Moze powinnaś je piec na papierze do wypieków, ja tak robię i nie mam problemów z ich zdejmowaniem.
One właśnie mają taką kokosową strukturę i podczas zdejmowania są miękkie, ale po chwili stają się chrupiące-uwielbiam je, bo uwielbiam kokos
mniam.gif

Robiłam je już kilka razy, a tak mi wyszły:

obraz034ab7.jpg

Gdyby jeszcze jakimś cudem dało się je przechowywać, aby zachowały swoją chrupkość, byłoby świetnie
icon_razz.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Kurcze, ale Wam tak pięknie się całość przyrumienia, a u mnie są białe prawie surowe środki a brzegi spalone, kombinowałam ze zmniejszaniem temperatury i nic, ale są bardzo pyszne
gruebel_2.gif
były pyszne
icon_lol.gif

Alisiu będę je ćwiczyć jeszcze bo nakupiłam kokosu dużo
fiesgrins.gif

dosiazet

Member
Lip 29, 2006
298
1
0
Pyszne! Zostało mi akurat 3 białka od placka, teraz martwię się co zrobić z zóltkami, jak zrobię z białek płatki...
Syn stwierdził, że jak tak dalej pójdzie to mu dooopa urośnie. Nie bardzo bym się zgodziła z tym, bo facetom rośnie raczej brzuch. Widać nie przejął się az tak, bo latał do kuchni co chwilę po następny płatek
icon_smile.gif

Dzięki za prosty szybki przepis
cvety.gif

beakor

Member
Lis 17, 2006
2
0
0
Witam wszystkich po raz pierwszy, ale nie ostatni (mam nadzieję). Robiłam ciasteczka i są przepyszne. już kombinuję co upiec znowu,żeby się białek trochę nazbierało.
cook.gif

Lirene

Member
Paź 20, 2005
263
0
0
Wszystko mam przygotowane ale ile to jest 80g wiórków, paczke mam napoczętą i jakoś na oko nie moge stwierdzić a moja waga nie jest aż taka dokładna!
Ile to jest np. w szklankach?

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

agusia

Member
Lut 2, 2007
43
0
0
kasha @ 3 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=388477Kurcze, ale Wam tak pięknie się całość przyrumienia, a u mnie są białe prawie surowe środki a brzegi spalone, kombinowałam ze zmniejszaniem temperatury i nic, ale są bardzo pyszne
gruebel_2.gif
były pyszne
icon_lol.gif
Chyba mam ten sam problem... Przez to żadną siłą nie mogłam ich zeskrobać z blachy.
cry_1.gif
A szkoda, bo są pyszne...

alexandra

Member
Mar 4, 2007
128
0
0
Zrobiłam, są bardzo pyszne,a mąż z utęsknieniem je wspomina
lecker.gif
Dziękuję za przepis
icon_smile.gif

Image00068_1.jpg

Załączniki

• Image00068_1.jpg
    Image00068_1.jpg
    27.5 KB · Wyświetleń: 5

AnnaB.

Member
Mar 13, 2008
362
0
0
Zrobiłam z podwójnej porcji. Piekłam na papierze do pieczenia, ale że akurat mi się skończyła rolka, to pobiegłam do sklepu. Nie było tego, który zawsze kupuję, tylko jakiś podejrzanie tani. Trudno. Nabyłam. I co? Od mojego sprawdzonego papieru odchodziły bez problemów, a od tego nowego ni... Na szczęście na tym badziewnym było tylko 6 ciasteczek, z czego 4 poszły do śmieci. teraz już wiadomo z całą pewnością, że jeśli ciasteczka sie przyklejają, to trzeba zmienić papier do pieczenia.
A ciasteczka najszybsze, jakie można sobie wymyślić. I pyszniutkie.

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Zrobiłam. dodałam jeszcze sezamu i wmieszałam łyżkę masła orzechowego. Bardzo smaczne
icon_smile.gif

koko.JPG

Załączniki

• koko.JPG
    koko.JPG
    102.9 KB · Wyświetleń: 5

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy