- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Ilości, jak zawsze, na oko
Na patelnię wrzucić sporo swieżego, umytego szpinaku. Tym razem bez żadnych
dodatków, woda po myciu wystarczy
Chwilę podsmażyć / poddusić, żeby lekko zmiękł.
Przerzucić do miksera, dodać jakieś 150 - 200 g sera pleśniowego i garść bazylii.
Zmiksować
Doprawić pieprzem
Makaron ugotować, wymieszać z sosem, posypać startym na tarce z dużymi oczkami
parmezanem (zdjęcie zrobiłam przed posypaniem , a potem już nie było czasu, zbyt głodni
bylismy
).
Voila'
Na patelnię wrzucić sporo swieżego, umytego szpinaku. Tym razem bez żadnych
dodatków, woda po myciu wystarczy

Chwilę podsmażyć / poddusić, żeby lekko zmiękł.
Przerzucić do miksera, dodać jakieś 150 - 200 g sera pleśniowego i garść bazylii.
Zmiksować
Doprawić pieprzem
Makaron ugotować, wymieszać z sosem, posypać startym na tarce z dużymi oczkami
parmezanem (zdjęcie zrobiłam przed posypaniem , a potem już nie było czasu, zbyt głodni
bylismy
Voila'

Ostatnią edycję dokonał moderator: