50 dkg polędwicy wołowej, 
15 dkg cebuli,
15 dkg pieczarek,
15 dkg ogórka konserwowego lub kiszonego,
2 zmiażdżone ząbki czosnku,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
1/2 łyżeczki papryki słodkiej, bazyli, tymianku, estragonu,
1 łyżka mąki,
2 łyżki śmietany,
sól, pieprz do smaku
W niewielkiej ilości oleju podsmażyć pokrojoną w księżyce cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki. Chwilę zasmażać.
Następnie dodać pokrojonego w małe paseczki ogórka.
W trakcie smażenia rozprowadzić koncentrat i dodać przyprawy.
Podlać lekko wodą.
Odfiletowaną i pokrojoną w wąskie paseczki polędwicę, oprószyć mąką i smażyć przez 30 min. w małej ilości oleju.
Usmażone mięso wymieszać z sosem i w miarę potrzeby dodać trochę wody.
Pod koniec gotowania dodać śmietanę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
	 
	
		
			
		
		
	
			
			15 dkg cebuli,
15 dkg pieczarek,
15 dkg ogórka konserwowego lub kiszonego,
2 zmiażdżone ząbki czosnku,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
1/2 łyżeczki papryki słodkiej, bazyli, tymianku, estragonu,
1 łyżka mąki,
2 łyżki śmietany,
sól, pieprz do smaku
W niewielkiej ilości oleju podsmażyć pokrojoną w księżyce cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki. Chwilę zasmażać.
Następnie dodać pokrojonego w małe paseczki ogórka.
W trakcie smażenia rozprowadzić koncentrat i dodać przyprawy.
Podlać lekko wodą.
Odfiletowaną i pokrojoną w wąskie paseczki polędwicę, oprószyć mąką i smażyć przez 30 min. w małej ilości oleju.
Usmażone mięso wymieszać z sosem i w miarę potrzeby dodać trochę wody.
Pod koniec gotowania dodać śmietanę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
 
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
	 
 
		