Boskie racuchy Mamy Azazelle*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
icon_eek.gif


Długo? moje się szybko smażyły.

Tyle, ze ja nigdy takich "szalonych" porcji jak kg mąki nie robię bo
a. nie miał by kto ich jeść ( a nawet, gdyby miał kto to i tak nie robiłabym bo: pkt.b )
b. wiem, że już w 1/3 roboty by mnie szlag trafił a nogi w podłogę wrosły
icon_lol.gif


Mnie te racuchy bardzo odpowiadają, tylko oczywiście z mniejszej porcji. Oleju tez niedużo, patelnia teflonowa, prawie nie pryskały.

placuszki
mniam.gif
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

A.S.

Member
Sty 6, 2007
4,044
0
0
Przy kilogramie maki mozna mieć dosyć, u mnie zawsze z poł kilo. I nic nie pryska, naprawdę z powodzeniem można smażyc na minimalnej ilości oleju. Byle na teflonie.
Może zrobię znowu przy weekendzie. Kupiłam przyprawę do szarlotki Kamisa, to akurat wciepnę do ciasta, a co tam...;)
 

iwonka_sz

Member
Sie 27, 2008
315
0
0
Chyba dobry pomysł z tą przyprawą do szarlotki
gruebel_2.gif

U mnie jabłka pokrojone na małe kawałki wrzuciłam do ciasta. Wyszły bardzo smaczne
lecker.gif

Posypałam cukrem pudrem i cynamonem.
icon_mrgreen.gif
 

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
Na ten Dzień Jabłka ostatni, z poślizgiem, bom myślała, że w poniedziałek...

racuchy.jpg

 

Załączniki

  • racuchy.jpg
    racuchy.jpg
    53.4 KB · Wyświetleń: 0

A.S.

Member
Sty 6, 2007
4,044
0
0
Bardzo ladne zdjecie. U nas byly dzisiaj na obiad. Baaardzo dobre. Mateusz pochlonal chyba z 12 i zezowal na wiecej, ale zabralam mu talerz sprzed nosa. Nalezy wspomniec, ze przed racuchami zjadl 2 miseczki barszczu !