Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Brązowy sos do steków i innych mięs
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1470982" data-attributes="member: 2721"><p>Ten pyszny, prosty i szybki w wykonaniu sos znakomicie nadaje się do steków i wszystkich innych mięs, jak mięsa pieczone, pieczony drób, hamburgery, kotlety, etc. Można użyć go nawet do wędlin na kanapce lub do frytek. Bardzo polecam. Przepis wg <a href="http://www.youtube.com/watch?v=ANk4ELGb-Ms" target="_blank">Johna Mitzewich</a>, autora fantastycznego bloga <a href="http://foodwishes.blogspot.com/" target="_blank">Foodwishes</a>.</p><p></p><p>[ATTACH=full]85652[/ATTACH]</p><p></p><p>1/3 szklanki wody</p><p>1/4 szklanki rodzynek</p><p>1/2 szklanki ciemnego octu balsamicznego</p><p>1/4 szklanki sosu Worcestershire</p><p>1/4 szklanki <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37481&hl=keczup" target="_blank">keczupu</a></p><p>1/4 szklanki musztardy Dijon</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>1/3 łyżeczki czarnego, mielonego pieprzu</p><p>szczypta pieprzu cayenne</p><p></p><p>Wszystkie składniki wymieszać w rondlu, gotować na wolnym ogniu 15 minut. Jeśli chcecie mieć bardziej gęsty sos, można go zagęścić 1/2 łyżeczki mąki </p><p>ziemniaczanej.Sos przecedzamy przez sito i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Wówczas doprawiamy ostatecznie solą i pieprzem, do smaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1470982, member: 2721"] Ten pyszny, prosty i szybki w wykonaniu sos znakomicie nadaje się do steków i wszystkich innych mięs, jak mięsa pieczone, pieczony drób, hamburgery, kotlety, etc. Można użyć go nawet do wędlin na kanapce lub do frytek. Bardzo polecam. Przepis wg [URL="http://www.youtube.com/watch?v=ANk4ELGb-Ms"]Johna Mitzewich[/URL], autora fantastycznego bloga [URL="http://foodwishes.blogspot.com/"]Foodwishes[/URL]. [ATTACH=full]85652[/ATTACH] 1/3 szklanki wody 1/4 szklanki rodzynek 1/2 szklanki ciemnego octu balsamicznego 1/4 szklanki sosu Worcestershire 1/4 szklanki [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37481&hl=keczup"]keczupu[/URL] 1/4 szklanki musztardy Dijon 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki czarnego, mielonego pieprzu szczypta pieprzu cayenne Wszystkie składniki wymieszać w rondlu, gotować na wolnym ogniu 15 minut. Jeśli chcecie mieć bardziej gęsty sos, można go zagęścić 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.Sos przecedzamy przez sito i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Wówczas doprawiamy ostatecznie solą i pieprzem, do smaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Brązowy sos do steków i innych mięs
Top
Bottom