- Kwi 12, 2006
- 7,139
- 0
- 36
Przepis tu znalazłam:
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,108359659,108359659.html
1/2 czerstwej bagietki
1 szkl. mleka
1 jajo
2 łyżki stopionego masła
2 płaskie łyżki cukru
po łyżeczce namoczonych rodzynek, konfitury wiśniowej i orzechów włoskich (lub
inne)
cynamon, gałka, kardamon
1. Bagietkę pokroić w kostkę.
2. Mleko, jajo i część masła lekko ubić.
3. Naczynie żaroodp. wysmarować resztą masła, wsypać bagietkę, bakalie, zalać
masą, posypać przyprawami.
4. Zapiekać (otwarte) w temp. 200 st. aż masa się dobrze zetnie.
Właśnie siedzi w piekarniku
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,108359659,108359659.html
1/2 czerstwej bagietki
1 szkl. mleka
1 jajo
2 łyżki stopionego masła
2 płaskie łyżki cukru
po łyżeczce namoczonych rodzynek, konfitury wiśniowej i orzechów włoskich (lub
inne)
cynamon, gałka, kardamon
1. Bagietkę pokroić w kostkę.
2. Mleko, jajo i część masła lekko ubić.
3. Naczynie żaroodp. wysmarować resztą masła, wsypać bagietkę, bakalie, zalać
masą, posypać przyprawami.
4. Zapiekać (otwarte) w temp. 200 st. aż masa się dobrze zetnie.
Ostatnią edycję dokonał moderator: