Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Brioche
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Liska" data-source="post: 409891" data-attributes="member: 207"><p>Takie bardzo twarde to ono nie powinno być. Musi być raczej elastyczne i lśniące. Jeśli jest twarde, to jak będzie rosło, pozwól mu dłużej wyrastać, żeby po upieczeniu było miękkie i puszyste a nie twarde.</p><p>Autor przepisu przestrzega przed dodawaniem wody. A długo je wyrabiałaś?</p><p></p><p>Kompletnie zgłupiałam już z tą mąką 'strong'. Pamiętam, że kiedyś mówiło się o tym, że manitoba jest strong i ja z takiej piekę te brioche (chyba, że nie mam, wtedy używam zwykłej mąki pszennej albo chlebową). Najczęściej jednak wyrabiam ciasto w mikserze i po dodaniu masła wychodzi raczej rzadsze niż twarde.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Liska, post: 409891, member: 207"] Takie bardzo twarde to ono nie powinno być. Musi być raczej elastyczne i lśniące. Jeśli jest twarde, to jak będzie rosło, pozwól mu dłużej wyrastać, żeby po upieczeniu było miękkie i puszyste a nie twarde. Autor przepisu przestrzega przed dodawaniem wody. A długo je wyrabiałaś? Kompletnie zgłupiałam już z tą mąką 'strong'. Pamiętam, że kiedyś mówiło się o tym, że manitoba jest strong i ja z takiej piekę te brioche (chyba, że nie mam, wtedy używam zwykłej mąki pszennej albo chlebową). Najczęściej jednak wyrabiam ciasto w mikserze i po dodaniu masła wychodzi raczej rzadsze niż twarde. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Brioche
Top
Bottom