Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Brioche
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="buncia" data-source="post: 949321" data-attributes="member: 8736"><p>No więc zrobiłam, wyszło 12 babeczek robionych w formie do muffinków (chyba na dwie keksówki to nie ma co liczyć). Połowę nadziałam łyżeczką dżemu przed ostatnim wyrastaniem. Wyrosły ładnie, nie wiem jak to nadzienie, bo nie próbowałam jeszcze, ale powinno być ok.</p><p></p><p>Brioszki są pyszne - wyszła mi piękna lśniąca skorupka (dwa razy smarowałam jajkiem - przed i po wyrastaniu). </p><p>Są wytrawne, słonawe w smaku, mimo że dałam łyżeczkę więcej cukru plus łyżeczkę domowego cukru waniliowego. </p><p>Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku (pewnie zaleta formy do muffinek).</p><p></p><p>Polecam!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="buncia, post: 949321, member: 8736"] No więc zrobiłam, wyszło 12 babeczek robionych w formie do muffinków (chyba na dwie keksówki to nie ma co liczyć). Połowę nadziałam łyżeczką dżemu przed ostatnim wyrastaniem. Wyrosły ładnie, nie wiem jak to nadzienie, bo nie próbowałam jeszcze, ale powinno być ok. Brioszki są pyszne - wyszła mi piękna lśniąca skorupka (dwa razy smarowałam jajkiem - przed i po wyrastaniu). Są wytrawne, słonawe w smaku, mimo że dałam łyżeczkę więcej cukru plus łyżeczkę domowego cukru waniliowego. Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku (pewnie zaleta formy do muffinek). Polecam! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Brioche
Bottom