- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
zmodyfikowany przepis z Kuchni Chińskiej z Kuchennej półeczki
na 2 łyżki oleju z orzechów arachidowych wrzucić 2 posiekane ząbki czosnku i 5 cm laski imbiru (startej lub drobnio pokrojonej). Smazyć 30 sekund
Dodać 650 g brokuła (podzielonego na różyczki) i 1 pora pokrojonego w talarki. Smażyć 3 - 4 minuty
wlać 125 ml wywaru z warzyw i 1 łyżkę sosu sojowego. Gotowac 4 - 5 minut.
1 łyżeczkę mąki kukurydzianej rozrobić z 2 łyżeczkami wody. Mieszankę wlać do warzyw. Zagotować i trzymać na ogniu cały czas mieszając przez 1 minutę
na 2 łyżki oleju z orzechów arachidowych wrzucić 2 posiekane ząbki czosnku i 5 cm laski imbiru (startej lub drobnio pokrojonej). Smazyć 30 sekund
Dodać 650 g brokuła (podzielonego na różyczki) i 1 pora pokrojonego w talarki. Smażyć 3 - 4 minuty
wlać 125 ml wywaru z warzyw i 1 łyżkę sosu sojowego. Gotowac 4 - 5 minut.
1 łyżeczkę mąki kukurydzianej rozrobić z 2 łyżeczkami wody. Mieszankę wlać do warzyw. Zagotować i trzymać na ogniu cały czas mieszając przez 1 minutę
