- Paź 10, 2004
- 37,718
- 1
- 0
brukselki
musztarda
sól, pieprz, trochę cukru
Ewentualnie:
marchewka (talarki)
pieczarki (paski)
ogórki kiszone (kostka)
koperek
Do garnka wlać troche wody (woda posolona, pocukrzona i popieprzona
)
Jak wersja z marchewką to daje ją na dno (jest twardsza i wymaga "mocniejszego" gotowania)
Brukselki (jak wieksze to kroje na mniejsze - takie na 1 kęs) wrzucam na marchewke. Jak warzywa sie podgotują (brukselka prawie na parze sie robi) daje koperek (mrozony mam) i musztardę - łyzka, dwie - zależy ile w garnku warzyw i jak ostra musztarda.
Przykrywam garnek, wylaczam prąd - warzywa dochodzą.
Czasem na wierzch daję kilka różyczek kalafiora i pieczarki. Lubie tez dac ogorka kiszonego.
Ja jem jako samodzielne danie
ale można podać do ziemniaków
musztarda
sól, pieprz, trochę cukru
Ewentualnie:
marchewka (talarki)
pieczarki (paski)
ogórki kiszone (kostka)
koperek
Do garnka wlać troche wody (woda posolona, pocukrzona i popieprzona

Jak wersja z marchewką to daje ją na dno (jest twardsza i wymaga "mocniejszego" gotowania)
Brukselki (jak wieksze to kroje na mniejsze - takie na 1 kęs) wrzucam na marchewke. Jak warzywa sie podgotują (brukselka prawie na parze sie robi) daje koperek (mrozony mam) i musztardę - łyzka, dwie - zależy ile w garnku warzyw i jak ostra musztarda.
Przykrywam garnek, wylaczam prąd - warzywa dochodzą.
Czasem na wierzch daję kilka różyczek kalafiora i pieczarki. Lubie tez dac ogorka kiszonego.
Ja jem jako samodzielne danie

