Buleczki czekoladowo-orzechowe
250 ml mleka
4 lyzki stopionego i ostudzonego masla
1 jajko
2 lyzki cukru (ja dalam brazowy,mozna dac wiecej, jak ktos lubi bardziej slodkie)
1 lyzeczka soli
450g maki chlebowej
1 lyzeczka drozdzy suchych
60g chocolate chips lub posiekanej czekolady
60g posiekanych pekanow lub orzechow wloskich, czekolady i orzechow mozna dac wiecej lub mniej
mozna dodac jakis zapach, u mnie jest to ekstrakt pomaranczowy lub migdalowy w ilosci 1 lyzeczki
Wszystkie skladniki wrzucic do miski i wyrobic, ja wyrabiam w maszynie. Potem wyjac ciasto, podzielic na rownie kawalki i uformuwac buleczki. Jak podrosna (okolo godziny lub
mniej) wstawic do piekarnika i piec 15-20 min. W temp. 180 st.
Buleczki sa lekko brazowe od czekolady, nie trzeba niczym smarowac, same z siebie sa rumiane.
Zdjecie dostarcze wieczorem
250 ml mleka
4 lyzki stopionego i ostudzonego masla
1 jajko
2 lyzki cukru (ja dalam brazowy,mozna dac wiecej, jak ktos lubi bardziej slodkie)
1 lyzeczka soli
450g maki chlebowej
1 lyzeczka drozdzy suchych
60g chocolate chips lub posiekanej czekolady
60g posiekanych pekanow lub orzechow wloskich, czekolady i orzechow mozna dac wiecej lub mniej
mozna dodac jakis zapach, u mnie jest to ekstrakt pomaranczowy lub migdalowy w ilosci 1 lyzeczki
Wszystkie skladniki wrzucic do miski i wyrobic, ja wyrabiam w maszynie. Potem wyjac ciasto, podzielic na rownie kawalki i uformuwac buleczki. Jak podrosna (okolo godziny lub
mniej) wstawic do piekarnika i piec 15-20 min. W temp. 180 st.
Buleczki sa lekko brazowe od czekolady, nie trzeba niczym smarowac, same z siebie sa rumiane.
Zdjecie dostarcze wieczorem

Ostatnią edycję dokonał moderator: