Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Buleczki drozdzowe z serem i szynka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="weerka" data-source="post: 1303112" data-attributes="member: 15547"><p>Kasiak z farszem nie,bo ciasto drożdżowe samo,</p><p>jak sobie urośnie zbyt mocno,</p><p> to je klepniesz,opadnie ,postawisz w ciepłym miejscu czy nawet w podgrzanym lekko piekarniku i w 10-15 minut będzie miało odpowiednią wysokość i konsystencję.</p><p>A jesli dodasz farsz a ciasto urosnie ponad miarę (a zostawione na kilka godzin nawet w chłodzie urośnie na pewno) to może da się upiec a może wyjdzie z tego gniot.</p><p>Jesli masz czas ,upiecz wieczorem,a do ciasta dodaj 2-3 łyżki soku z cytryny to przedłuży świeżość a smaku nie zmieni.</p><p>Zawinięte w reklamówkę bułeczki elegancko przeczekają do rana.</p><p>Albo upiecz wieczorem,przestudz i zamroz a rano do piekarnika, żeby były gorace albo niech sobie rozmarzają na blacie/w plecaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="weerka, post: 1303112, member: 15547"] Kasiak z farszem nie,bo ciasto drożdżowe samo, jak sobie urośnie zbyt mocno, to je klepniesz,opadnie ,postawisz w ciepłym miejscu czy nawet w podgrzanym lekko piekarniku i w 10-15 minut będzie miało odpowiednią wysokość i konsystencję. A jesli dodasz farsz a ciasto urosnie ponad miarę (a zostawione na kilka godzin nawet w chłodzie urośnie na pewno) to może da się upiec a może wyjdzie z tego gniot. Jesli masz czas ,upiecz wieczorem,a do ciasta dodaj 2-3 łyżki soku z cytryny to przedłuży świeżość a smaku nie zmieni. Zawinięte w reklamówkę bułeczki elegancko przeczekają do rana. Albo upiecz wieczorem,przestudz i zamroz a rano do piekarnika, żeby były gorace albo niech sobie rozmarzają na blacie/w plecaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Buleczki drozdzowe z serem i szynka
Top
Bottom