Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
bułeczki hamburgerowe/hotdogowe (na sponge)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 309091" data-attributes="member: 151"><p>Zupełnie zapomniałam wczoraj napisać że piekłam trochę zmodyfikowaną wersję tych bułek.Zrobiłam w końcu <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=9787" target="_blank">backmalz czyli słód piekarski</a> i ponieważ skończyła mi się mąka żytnia to musiałam upiec bułki a nie chleb.</p><p>Do sponge dodałam łyżkę słodu,a potem zamiast masła dodałam 4 łyżki oleju,1 łyżeczkę cukru tylko i pominęłam żółtko.Bułki wyszły pyszne,nie były takie puchate jak te normalne ale wyszły takie bardziej mięsiste z większymi dziurami i błyszczące w środku.Następnym razem nie będę ich tak rozpłaszczać to będą jak normalne bułki czyli wyższe</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 309091, member: 151"] Zupełnie zapomniałam wczoraj napisać że piekłam trochę zmodyfikowaną wersję tych bułek.Zrobiłam w końcu [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=9787"]backmalz czyli słód piekarski[/URL] i ponieważ skończyła mi się mąka żytnia to musiałam upiec bułki a nie chleb. Do sponge dodałam łyżkę słodu,a potem zamiast masła dodałam 4 łyżki oleju,1 łyżeczkę cukru tylko i pominęłam żółtko.Bułki wyszły pyszne,nie były takie puchate jak te normalne ale wyszły takie bardziej mięsiste z większymi dziurami i błyszczące w środku.Następnym razem nie będę ich tak rozpłaszczać to będą jak normalne bułki czyli wyższe [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
bułeczki hamburgerowe/hotdogowe (na sponge)
Top
Bottom