Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Bułeczki maślane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 258555" data-attributes="member: 140"><p>Było już tutaj parę przepisów. Wszystkie oczywiście były wspaniałe, ale było dla mnie, to małe ale. Nie przypominały mi tych mlecznych bułek z piekarni. To nie ja oczywiście grymyszę , tylko dzieci, dla których smak maślanej bułki musi być smakiem z piekarni. </p><p>Oto takie bułeczki</p><p></p><p>BUŁECZKI MAśLANE</p><p>Składniki:</p><p>200 ml mleka </p><p>100g margaryny</p><p>500g mąki (450)</p><p>1 kostka drożdzy (42g)</p><p>1/2 łyżka soli</p><p>2 żółtka</p><p>2 łyżki cukru</p><p>Mleko skondensowane.</p><p></p><p>1.Mam maszynę do pieczenia chleba więc bez zbędnego gadania,że drożdze trzeba na początku w jakimś kubełku mieszać, najpierw podgrzewam mleko, następnie dodaję tłuszcz,cukier,rozkruszone drożdze i żółtka (oczywiście w jakimś rądlu). Całą tą masę wlewam do maszyny, wsypuję mąkę i włączam na obcję wyrabiania.</p><p>2.Po wapiciu 2 piw ,czyli po godzinie, wyjmuję ciasto z maszyny i formuję ok 8 bułeczek. Zostawiam je znowu na jakieć 15 minut. Następnie smaruję mlekiem skondensowanym (od biedy może być żółtki z ociupinką wody) . Piecze się to w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.</p><p>3.Bułeczki przed pieczeniem można przystroić:makiem,kruszonką,płatkami owsianymi lub sezame.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 258555, member: 140"] Było już tutaj parę przepisów. Wszystkie oczywiście były wspaniałe, ale było dla mnie, to małe ale. Nie przypominały mi tych mlecznych bułek z piekarni. To nie ja oczywiście grymyszę , tylko dzieci, dla których smak maślanej bułki musi być smakiem z piekarni. Oto takie bułeczki BUŁECZKI MAśLANE Składniki: 200 ml mleka 100g margaryny 500g mąki (450) 1 kostka drożdzy (42g) 1/2 łyżka soli 2 żółtka 2 łyżki cukru Mleko skondensowane. 1.Mam maszynę do pieczenia chleba więc bez zbędnego gadania,że drożdze trzeba na początku w jakimś kubełku mieszać, najpierw podgrzewam mleko, następnie dodaję tłuszcz,cukier,rozkruszone drożdze i żółtka (oczywiście w jakimś rądlu). Całą tą masę wlewam do maszyny, wsypuję mąkę i włączam na obcję wyrabiania. 2.Po wapiciu 2 piw ,czyli po godzinie, wyjmuję ciasto z maszyny i formuję ok 8 bułeczek. Zostawiam je znowu na jakieć 15 minut. Następnie smaruję mlekiem skondensowanym (od biedy może być żółtki z ociupinką wody) . Piecze się to w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. 3.Bułeczki przed pieczeniem można przystroić:makiem,kruszonką,płatkami owsianymi lub sezame. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Bułeczki maślane
Top
Bottom