gosia @ 18 Nov 2020 napisał:
gracha @ 18 Nov 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1668755Miesiąc temu zaprosiłam 2 koleżanki, upiekłam m.in. te bułeczki. Koleżanki popadły w zachwyt, poprosiły o przepisy i pieką. Ja również. Ale ostatnie ciasto było zbyt rzadkie, ulepiłam więc duże bułki, smakowały jak trzebaPrzepis poszedł w świat. I bardzo mnie to cieszy!
gracha @ 18 Nov 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1668755Miesiąc temu zaprosiłam 2 koleżanki, upiekłam m.in. te bułeczki. Koleżanki popadły w zachwyt, poprosiły o przepisy i pieką. Ja również. Ale ostatnie ciasto było zbyt rzadkie, ulepiłam więc duże bułki, smakowały jak trzebaTak, dałam trochę mniej wody. To fakt. Są ekstra
Przepis wysłałam rodzince
gosia @ 28 Nov 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1669163Można by je zrobić wieczorem, żeby rano piec?Podejrzewam, że trzeba by dać zdecydowanie mniej drożdży i wyrastać w chłodzie.
Moje akurat teraz mają czas na autolizę, a zaraz potem je wyrobię
hazo @ 12 Apr 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1675963Czy te bułeczki smaruje się czymś przed pieczeniem? Na zdjęciach ładnie błyszczą.Różnie. Smarowałam rozbełtanym jajkiem, samym białkiem, mlekiem. Te na zdjęciu są smarowane białkiem.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.