- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Przepis pochodzi z Poradnika Domowego- nie robiłam
ciasto:
30 dag mąki pszennej
4 dag drożdży
1/4 szkl. letniego mleka
4 dag masła
2 żółtka
szczypta soli
Farsz:
20 dag cebuli
2 łyżki oleju
sól (w przepisie jest cukier, ale ja bym dała sól), pieprz
Wyrobić ciasto, gdy podrośnie uformować bułeczki lekko spłaszczyć, zrobić lekkie zagłębienia w środku.
Cebulę pokroić, sparzyć wrzątkiem ( ja bym tego nie robiła) i udusić na oleju, przyprawić do smaku. Bułeczki posmarować białkiem, nałożyć farsz. Ja bym jeszcze posypała trochę makiem. Wstawić do piekarnika, piec w 200 stopniach na złoto.
ciasto:
30 dag mąki pszennej
4 dag drożdży
1/4 szkl. letniego mleka
4 dag masła
2 żółtka
szczypta soli
Farsz:
20 dag cebuli
2 łyżki oleju
sól (w przepisie jest cukier, ale ja bym dała sól), pieprz
Wyrobić ciasto, gdy podrośnie uformować bułeczki lekko spłaszczyć, zrobić lekkie zagłębienia w środku.
Cebulę pokroić, sparzyć wrzątkiem ( ja bym tego nie robiła) i udusić na oleju, przyprawić do smaku. Bułeczki posmarować białkiem, nałożyć farsz. Ja bym jeszcze posypała trochę makiem. Wstawić do piekarnika, piec w 200 stopniach na złoto.