Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Bułeczki z cebulą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 142136" data-attributes="member: 90"><p><u>Przepis pochodzi z Poradnika Domowego</u>- nie robiłam</p><p>ciasto:</p><p>30 dag mąki pszennej</p><p>4 dag drożdży</p><p>1/4 szkl. letniego mleka</p><p>4 dag masła</p><p>2 żółtka</p><p>szczypta soli</p><p>Farsz:</p><p>20 dag cebuli</p><p>2 łyżki oleju</p><p>sól (w przepisie jest cukier, ale ja bym dała sól), pieprz</p><p></p><p>Wyrobić ciasto, gdy podrośnie uformować bułeczki lekko spłaszczyć, zrobić lekkie zagłębienia w środku.</p><p>Cebulę pokroić, sparzyć wrzątkiem ( ja bym tego nie robiła) i udusić na oleju, przyprawić do smaku. Bułeczki posmarować białkiem, nałożyć farsz. Ja bym jeszcze posypała trochę makiem. Wstawić do piekarnika, piec w 200 stopniach na złoto.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 142136, member: 90"] [U]Przepis pochodzi z Poradnika Domowego[/U]- nie robiłam ciasto: 30 dag mąki pszennej 4 dag drożdży 1/4 szkl. letniego mleka 4 dag masła 2 żółtka szczypta soli Farsz: 20 dag cebuli 2 łyżki oleju sól (w przepisie jest cukier, ale ja bym dała sól), pieprz Wyrobić ciasto, gdy podrośnie uformować bułeczki lekko spłaszczyć, zrobić lekkie zagłębienia w środku. Cebulę pokroić, sparzyć wrzątkiem ( ja bym tego nie robiła) i udusić na oleju, przyprawić do smaku. Bułeczki posmarować białkiem, nałożyć farsz. Ja bym jeszcze posypała trochę makiem. Wstawić do piekarnika, piec w 200 stopniach na złoto. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Bułeczki z cebulą
Top
Bottom