Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Bułeczki z tłuszczem (Tupperware)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 9967" data-attributes="member: 36"><p>Składniki:</p><p>500 g mąki</p><p>50 g drożdży</p><p>1/4 l ciepłego mleka</p><p>1 jajko</p><p>1 łyżka soli</p><p>1 łyżeczka cukru </p><p>250 g pokrojonej w kostkę wytłuszczonej słoniny i boczku</p><p>1 drobno pokrojona cebula</p><p></p><p>Rozczyn przygotować w Shakerze. Do ciepłego mleka dodać pokruszone drożdże oraz łyżeczkę cukru i 2 łyżki mąki. To wszystko dobrze wymieszać i zostwić, aby rozczyn wyrósł. Do miski do ciasta wsypać mąkę, dodać jajko, sól, cukier, słoninę cebulę oraz wyrośnięty rozczyn. Zamknąć szczelnie miskę i wypuścić powietrze. Przygotowane składniki wymieszać kolistymi ruchami. </p><p>Z tak przygotowanego ciasta uformować małe bułeczki i położyć na posmarowaną blachę. Piec w temp. 200 st.C około 30 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 9967, member: 36"] Składniki: 500 g mąki 50 g drożdży 1/4 l ciepłego mleka 1 jajko 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru 250 g pokrojonej w kostkę wytłuszczonej słoniny i boczku 1 drobno pokrojona cebula Rozczyn przygotować w Shakerze. Do ciepłego mleka dodać pokruszone drożdże oraz łyżeczkę cukru i 2 łyżki mąki. To wszystko dobrze wymieszać i zostwić, aby rozczyn wyrósł. Do miski do ciasta wsypać mąkę, dodać jajko, sól, cukier, słoninę cebulę oraz wyrośnięty rozczyn. Zamknąć szczelnie miskę i wypuścić powietrze. Przygotowane składniki wymieszać kolistymi ruchami. Z tak przygotowanego ciasta uformować małe bułeczki i położyć na posmarowaną blachę. Piec w temp. 200 st.C około 30 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Bułeczki z tłuszczem (Tupperware)
Top
Bottom