Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Bułeczki z twarogu.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1428202" data-attributes="member: 2354"><p>No wlasnie mirabbelko bylam pewna, ze ten watek jest w Niebie, ale nie widzialam na pierwszej stronie, stron jest duzo, dalej nie szukalam, myslalam, ze powinien byc na pierwszej pozycji dla ulatwienia. Bardzo dziekuje za link, juz sobie zanotowalam na przyszlosc.</p><p>Joanno, szukalam w ciastach w &quot;Pieczywo inne&quot;, bo to logiczne, ale jakos nie znalazlam, dlaczego? Co slepemu po oczach, niemniej serdecznie dziekuje za ten wloski przepis na ciasto polkruche wytrawne. To jest dokladnie to, o co mi chodzilo. Moim zdaniem takie wytrawne ciasto, jesli malo posolone (np. lyzeczka soli) moze byc tez dobre ze slodkim nadzieniem.</p><p>Przy okazji przeczytalam kilka innych przepisow z linku, ktory mi podalas i trafilam na taki, kiedy sie zdziwilas o zapiekaniu lukru.</p><p>Lukier jaknajbardziej nadaje sie do zapiekania, wychodzi w kremowym kolorze, b. ladnie wyglada. Jest przepis na ciasteczka maslane, ciasto bez cukru, posmarowane lukrem i zapieczone. Ciastka przeklada sie marmoladka najlepiej porzeczkowa. Ciasteczka sa wysmienite, b. latwe do zrobienia i wlasnie dobrze sie komponuje wytrawne ciasto ze slodkim nadzieniem. Moze znasz, jesli nie i chcesz, to chetnie podam.</p><p>A szukalam w wyszukiwarce pod haslem &quot;polkruchy placek&quot; i wyrzucila mi pelno tematow, z ktorych trudno bylo sie zorientowac, gdzie jest to, czego szukam. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1428202, member: 2354"] No wlasnie mirabbelko bylam pewna, ze ten watek jest w Niebie, ale nie widzialam na pierwszej stronie, stron jest duzo, dalej nie szukalam, myslalam, ze powinien byc na pierwszej pozycji dla ulatwienia. Bardzo dziekuje za link, juz sobie zanotowalam na przyszlosc. Joanno, szukalam w ciastach w "Pieczywo inne", bo to logiczne, ale jakos nie znalazlam, dlaczego? Co slepemu po oczach, niemniej serdecznie dziekuje za ten wloski przepis na ciasto polkruche wytrawne. To jest dokladnie to, o co mi chodzilo. Moim zdaniem takie wytrawne ciasto, jesli malo posolone (np. lyzeczka soli) moze byc tez dobre ze slodkim nadzieniem. Przy okazji przeczytalam kilka innych przepisow z linku, ktory mi podalas i trafilam na taki, kiedy sie zdziwilas o zapiekaniu lukru. Lukier jaknajbardziej nadaje sie do zapiekania, wychodzi w kremowym kolorze, b. ladnie wyglada. Jest przepis na ciasteczka maslane, ciasto bez cukru, posmarowane lukrem i zapieczone. Ciastka przeklada sie marmoladka najlepiej porzeczkowa. Ciasteczka sa wysmienite, b. latwe do zrobienia i wlasnie dobrze sie komponuje wytrawne ciasto ze slodkim nadzieniem. Moze znasz, jesli nie i chcesz, to chetnie podam. A szukalam w wyszukiwarce pod haslem "polkruchy placek" i wyrzucila mi pelno tematow, z ktorych trudno bylo sie zorientowac, gdzie jest to, czego szukam. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Bułeczki z twarogu.
Bottom