- Wrz 14, 2004
- 2,084
- 0
- 0
Bułeczki z twarogu.
25 dag twarogu
25 dag mąki
1 jajko
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
sól (mniej niż 1/2 łyżeczki)
dodatki do wyboru:
dowolne zioła
kminek
papryka mielona
curry
posiekana cebula
1. Twaróg ucieramy (najlepiej w malakserze) z jajkiem i solą.
2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy, razem z wybranym dodatkiem do sera, zagniatamy gładkie ciasto.
3. Formujemy okrągłe bułeczki, układamy je na natłuszczonej blaszce i wkładamy do pieca, nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy bułeczki ok.20 minut.
25 dag twarogu
25 dag mąki
1 jajko
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
sól (mniej niż 1/2 łyżeczki)
dodatki do wyboru:
dowolne zioła
kminek
papryka mielona
curry
posiekana cebula
1. Twaróg ucieramy (najlepiej w malakserze) z jajkiem i solą.
2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy, razem z wybranym dodatkiem do sera, zagniatamy gładkie ciasto.
3. Formujemy okrągłe bułeczki, układamy je na natłuszczonej blaszce i wkładamy do pieca, nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy bułeczki ok.20 minut.