Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
bułgarski chlebek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 112376" data-attributes="member: 231"><p>Bajaderko, dziękuję! Wydaje mi się, że listkowani jest bardziej widzoczne w tych wersjach chlebka, gdzie trójkąty są większe i jest ich mniej.</p><p></p><p>Warto też tak kroić, żeby ostry koniec trójkąta był dokładnie przecięty i tak układać, zyby go nie ,,przydeptać" jakimś innym trójkątem, bo inaczej, nei będzie się mógł rozwarstwić w górę.</p><p></p><p>Miałam też problem z wywnioskowanie z przepisu, ile tych wałeczków ma wyjść. W przepisie jest, że 4 i że to starcza na 2 chlebki. I ja tak zrobiłam.</p><p>Z kolei Malinna robiłą z połowy porcji i też zrobiła 4 wałeczki.</p><p>Właściwie nie wiem jak powinno być.</p><p>Acha i nie robilam też tych kulek na środku, bo szkoda mi było te śliczne listki zgniatać w kulki.</p><p></p><p>Bajaderko, a jak myslisz, czy to ciasto na bułeczki odrywane (ziołowe), to sie da rozwałkowywać?? Bo kształt tego bułgarskiego chleba jest bardzo widowiskowy i można by go wykorzystać do innego ciasta...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 112376, member: 231"] Bajaderko, dziękuję! Wydaje mi się, że listkowani jest bardziej widzoczne w tych wersjach chlebka, gdzie trójkąty są większe i jest ich mniej. Warto też tak kroić, żeby ostry koniec trójkąta był dokładnie przecięty i tak układać, zyby go nie ,,przydeptać" jakimś innym trójkątem, bo inaczej, nei będzie się mógł rozwarstwić w górę. Miałam też problem z wywnioskowanie z przepisu, ile tych wałeczków ma wyjść. W przepisie jest, że 4 i że to starcza na 2 chlebki. I ja tak zrobiłam. Z kolei Malinna robiłą z połowy porcji i też zrobiła 4 wałeczki. Właściwie nie wiem jak powinno być. Acha i nie robilam też tych kulek na środku, bo szkoda mi było te śliczne listki zgniatać w kulki. Bajaderko, a jak myslisz, czy to ciasto na bułeczki odrywane (ziołowe), to sie da rozwałkowywać?? Bo kształt tego bułgarskiego chleba jest bardzo widowiskowy i można by go wykorzystać do innego ciasta... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
bułgarski chlebek
Top
Bottom