Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Bułki-kajzerki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nadia" data-source="post: 468131" data-attributes="member: 141"><p>Dziękuję za wyjaśnienia, ale jak działa słód - już wiem. Nie wiem tylko, jak jest słodki, na co wskazywałaby jego nazwa.</p><p>Pytałam o zastąpienie go cukrem, bo w przepisie żadnego cukru nie ma, a w pozostałych recepturach kajzerkowych zawsze go widziałam. Obawiałam się, że może brakować tego słodkiego posmaku, no i może skórka straci na chrupkości. Możliwe, że słód ma te kazjerki dosłodzić, a nie wspomóc fermentację, która i tak powinna być dość szybka (drożdże piekarnicze i mąka pszenna).</p><p></p><p>Dziękuję Hazo za namiary na sklep, prędzej wybiorę ekstrakt sproszkowany, bo chyba wygodniejszy w użyciu i na pewno ma dłuższy termin przydatności do spożycia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nadia, post: 468131, member: 141"] Dziękuję za wyjaśnienia, ale jak działa słód - już wiem. Nie wiem tylko, jak jest słodki, na co wskazywałaby jego nazwa. Pytałam o zastąpienie go cukrem, bo w przepisie żadnego cukru nie ma, a w pozostałych recepturach kajzerkowych zawsze go widziałam. Obawiałam się, że może brakować tego słodkiego posmaku, no i może skórka straci na chrupkości. Możliwe, że słód ma te kazjerki dosłodzić, a nie wspomóc fermentację, która i tak powinna być dość szybka (drożdże piekarnicze i mąka pszenna). Dziękuję Hazo za namiary na sklep, prędzej wybiorę ekstrakt sproszkowany, bo chyba wygodniejszy w użyciu i na pewno ma dłuższy termin przydatności do spożycia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Bułki-kajzerki
Top
Bottom