Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Bułki-kajzerki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nadia" data-source="post: 469604" data-attributes="member: 141"><p>Tatter, na <strong>dzisiaj</strong> to mój numer jeden.</p><p>Zobaczymy, co powiem, jak wypróbuję te z Wenecji.</p><p>Te, które podaje Floyd, już piekłam (pisałam o tym w wątku o chlebie prostym, jasnym, gdzie kajzerkowa dyskusja się rozpoczęła). W smaku i konsystencji dużo gorsze - po prostu bułki. </p><p>Zawijałam i Floyda, i te ze zdjęcia powyżej tak samo. Za każdym razem kładłam łączeniem do góry - problemem jest to, że one za bardzo rosną i zawijaski się rozmywają, a nie rozłażą, czego właśnie obawia się Floyd i dlatego układa je do góry nogami.</p><p>Ja chciałabym osiągnąć coś jakby:</p><p><a href="http://www.petras-brotkasten.de/BrotSacaduros.html" target="_blank">http://www.petras-brotkasten.de/BrotSacaduros.html</a></p><p>albo</p><p><a href="http://www.petras-brotkasten.de/Brotrosette.html" target="_blank">http://www.petras-brotkasten.de/Brotrosette.html</a></p><p>Moje ulubione mają właśnie taki kształt, tylko nie wiem, co zrobić, żeby te łączenia miały takie ostre krawędzie - moje już w momencie wkładania do piekarnika maja mało widoczne. Może ciasto jest zbyt rzadkie?</p><p></p><p>Kajzerki Floyda łączenia też mają rozmyte:</p><p><a href="http://www.thefreshloaf.com/recipes/kaiserrolls" target="_blank">http://www.thefreshloaf.com/recipes/kaiserrolls</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nadia, post: 469604, member: 141"] Tatter, na [B]dzisiaj[/B] to mój numer jeden. Zobaczymy, co powiem, jak wypróbuję te z Wenecji. Te, które podaje Floyd, już piekłam (pisałam o tym w wątku o chlebie prostym, jasnym, gdzie kajzerkowa dyskusja się rozpoczęła). W smaku i konsystencji dużo gorsze - po prostu bułki. Zawijałam i Floyda, i te ze zdjęcia powyżej tak samo. Za każdym razem kładłam łączeniem do góry - problemem jest to, że one za bardzo rosną i zawijaski się rozmywają, a nie rozłażą, czego właśnie obawia się Floyd i dlatego układa je do góry nogami. Ja chciałabym osiągnąć coś jakby: [URL="http://www.petras-brotkasten.de/BrotSacaduros.html"]http://www.petras-brotkasten.de/BrotSacaduros.html[/URL] albo [URL="http://www.petras-brotkasten.de/Brotrosette.html"]http://www.petras-brotkasten.de/Brotrosette.html[/URL] Moje ulubione mają właśnie taki kształt, tylko nie wiem, co zrobić, żeby te łączenia miały takie ostre krawędzie - moje już w momencie wkładania do piekarnika maja mało widoczne. Może ciasto jest zbyt rzadkie? Kajzerki Floyda łączenia też mają rozmyte: [URL="http://www.thefreshloaf.com/recipes/kaiserrolls"]http://www.thefreshloaf.com/recipes/kaiserrolls[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Bułki-kajzerki
Top
Bottom