Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Bułki-kajzerki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pinkink" data-source="post: 470516" data-attributes="member: 3260"><p>Hi,</p><p>wreszcie wpadlam na Wasz, a wlasciwie na kajzerkowy trop.</p><p>Swietnie, ze eksperyment sie rozwija.</p><p> Nadia, ten wymarzony przez Ciebie ksztalt kajzerek z takimi ostrymi brzegami przypomina mi raczej twory z ciasta ptysiowego.)) </p><p>Ciesze sie, ze jest juz cos, do czego mozna sie odniesc, w razie czego i nie zalowac.</p><p>W moim przypadku: w razie zlapania wolnej chwili.)) </p><p></p><p>Dzieki Mirabbelko i Nadiu za tworczy wklad w zglebianiu tajemnic smaku <strong>prawdziwej kajzerki</strong>.</p><p></p><p>Zastanawiam sie tylko nad tym slodem. Mam melase. [ATTACH=full]7450[/ATTACH][ATTACH=full]7451[/ATTACH]Uzylam jej raz do pumpernikla i, przed chwila wlasnie, do maszynowego Borodinskiego.- Bedzie gotowy na rano.</p><p></p><p>Zastanawiam sie, czy uzycie melassy nie przyciemni zbytnio kajzerek, bo jak pamietam, one sa raczej jasne.</p><p>Jak to zostalo wczesniej ustalone, maki w moim kraju maja juz dodany slod w swoim skladzie. </p><p>Hmmm.</p><p>Czekam na dalszy rozwoj wypadkow.</p><p>Pozdrawiam serdecznie</p><p>p.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pinkink, post: 470516, member: 3260"] Hi, wreszcie wpadlam na Wasz, a wlasciwie na kajzerkowy trop. Swietnie, ze eksperyment sie rozwija. Nadia, ten wymarzony przez Ciebie ksztalt kajzerek z takimi ostrymi brzegami przypomina mi raczej twory z ciasta ptysiowego.)) Ciesze sie, ze jest juz cos, do czego mozna sie odniesc, w razie czego i nie zalowac. W moim przypadku: w razie zlapania wolnej chwili.)) Dzieki Mirabbelko i Nadiu za tworczy wklad w zglebianiu tajemnic smaku [B]prawdziwej kajzerki[/B]. Zastanawiam sie tylko nad tym slodem. Mam melase. [ATTACH=full]7450[/ATTACH][ATTACH=full]7451[/ATTACH]Uzylam jej raz do pumpernikla i, przed chwila wlasnie, do maszynowego Borodinskiego.- Bedzie gotowy na rano. Zastanawiam sie, czy uzycie melassy nie przyciemni zbytnio kajzerek, bo jak pamietam, one sa raczej jasne. Jak to zostalo wczesniej ustalone, maki w moim kraju maja juz dodany slod w swoim skladzie. Hmmm. Czekam na dalszy rozwoj wypadkow. Pozdrawiam serdecznie p. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Bułki-kajzerki
Top
Bottom