Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
bułki pszenne (gotowe w godzinę)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="renia2001" data-source="post: 1504941" data-attributes="member: 38192"><p>JotHa, piękne te bułeczki! Cieszę się, że wyszły smaczne. Ja wkładam ciasto do naoliwionej miski i to pewnie zapobiega klejeniu się ciasta. Porcje odcinam nożem i rękami zanurzonymi w mące formuję bułki. Myślę, że proporcje wody i mąki są dobre, ale jak przy każdym pieczywie nieraz trzeba to regulować. To pewnie zależy też od mąki. Robię właściwie już z pamięci i &quot;na wyczucie&quot;, podobnie jak chleb i ciasto drożdżowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="renia2001, post: 1504941, member: 38192"] JotHa, piękne te bułeczki! Cieszę się, że wyszły smaczne. Ja wkładam ciasto do naoliwionej miski i to pewnie zapobiega klejeniu się ciasta. Porcje odcinam nożem i rękami zanurzonymi w mące formuję bułki. Myślę, że proporcje wody i mąki są dobre, ale jak przy każdym pieczywie nieraz trzeba to regulować. To pewnie zależy też od mąki. Robię właściwie już z pamięci i "na wyczucie", podobnie jak chleb i ciasto drożdżowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
bułki pszenne (gotowe w godzinę)
Top
Bottom