- Wrz 14, 2004
- 2,084
- 0
- 0
Bułki z płatków owsianych.
25 dag chudego twarogu
25 dag płatków owsianych
żółtko
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
5 dag pestek dyni
sól (mniej niż 1/2 łyżeczki)
cukier
1. Twaróg ucieramy z żółtkiem, solą i cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy ciasto.
2. Z masy formujemy 8 bułeczek, układamy je na wyłożonej pergaminem blaszce i smarujemy letnią wodą.
3. Blaszkę wkładamy do pieca, nagrzanego do temperatury 200 stopni na ok.30 minut.

25 dag chudego twarogu
25 dag płatków owsianych
żółtko
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
5 dag pestek dyni
sól (mniej niż 1/2 łyżeczki)
cukier
1. Twaróg ucieramy z żółtkiem, solą i cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy ciasto.
2. Z masy formujemy 8 bułeczek, układamy je na wyłożonej pergaminem blaszce i smarujemy letnią wodą.
3. Blaszkę wkładamy do pieca, nagrzanego do temperatury 200 stopni na ok.30 minut.