Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Bułki ziemniaczane do burgerów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1622801" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Bułki ziemniaczane do burgerów</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96178[/ATTACH]</p><p></p><p>250 g mącznych ziemniaków</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>20 g świeżych drożdży </p><p>150 ml ciepłego mleka</p><p>20 g cukru</p><p>500 g mąki pszennej typ (550)</p><p>2 + 1 jajko</p><p>75 g masła</p><p>Sezam</p><p></p><p>1.Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Chłodzimy.</p><p>2.Do ziemniaków dodajemy mleko, mąkę, 2 jajka, cukier, sól, i masło. Wszystko zagniatamy w robocie albo w maszynie do robienia chleba. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę.</p><p>3.Ciasto dzielimy na 8 – 10 części. Formujemy albo okrągłe albo owalne bułeczki. Kładziemy na blachę ( najlepiej 2) wyłożoną pergaminem. Bułeczki spłaszczamy. Przykrywamy ściereczką i czekamy następne 40 minut. Rozbełtanym jajkiem z odrobiną mleka smarujemy bułeczki i posypujemy sezamem.</p><p>4.Pieczemy w temp 200 stopni przez 20 minut na słoty kolor. ( Uwaga na ostatnie 5 minut, bo bułeczki wtedy szybko zmieniają kolor)</p><p></p><p>PS1.Przepis pochodzi z czasopisma FürjedenTag 2017.03</p><p>PS2.Jedna bułeczka zawiera 295 kcal</p><p>PS3.Bułeczki bardzo dobrze smakują jeszcze następnego dnia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1622801, member: 140"] [SIZE=14][B]Bułki ziemniaczane do burgerów[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96178[/ATTACH] 250 g mącznych ziemniaków 1 łyżeczka soli 20 g świeżych drożdży 150 ml ciepłego mleka 20 g cukru 500 g mąki pszennej typ (550) 2 + 1 jajko 75 g masła Sezam 1.Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Chłodzimy. 2.Do ziemniaków dodajemy mleko, mąkę, 2 jajka, cukier, sól, i masło. Wszystko zagniatamy w robocie albo w maszynie do robienia chleba. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. 3.Ciasto dzielimy na 8 – 10 części. Formujemy albo okrągłe albo owalne bułeczki. Kładziemy na blachę ( najlepiej 2) wyłożoną pergaminem. Bułeczki spłaszczamy. Przykrywamy ściereczką i czekamy następne 40 minut. Rozbełtanym jajkiem z odrobiną mleka smarujemy bułeczki i posypujemy sezamem. 4.Pieczemy w temp 200 stopni przez 20 minut na słoty kolor. ( Uwaga na ostatnie 5 minut, bo bułeczki wtedy szybko zmieniają kolor) PS1.Przepis pochodzi z czasopisma FürjedenTag 2017.03 PS2.Jedna bułeczka zawiera 295 kcal PS3.Bułeczki bardzo dobrze smakują jeszcze następnego dnia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Bułki ziemniaczane do burgerów
Top
Bottom