Robilam je w tym roku pierwszy raz, ale ciocia robi je zawsze... Naprawde sa pyszne i nie robi sie ich tak dlugo...
Zalewa na 2 kg buraków:
0.5 szkl octu 10%
1 łyżka soli
1 szkl cukru
2 szkl wody
ziele angielskie
liście laurowe
pieprz ziarnisty
2 duze cebule
1 ząbek czosnku
Buraki ugotowac i obrac...
Składniki zalewy zagotować, przecedzić i gorące wlać do utartych buraków.
Po zalaniu buraków zostawic na 12-24 godziny. Buraki przełożyć do słoików( odcedzić sok) i pasteryzowć 15 minut. Pozostały sok zlać do słoików i użyć do barszczu.
Zalewa na 2 kg buraków:
0.5 szkl octu 10%
1 łyżka soli
1 szkl cukru
2 szkl wody
ziele angielskie
liście laurowe
pieprz ziarnisty
2 duze cebule
1 ząbek czosnku
Buraki ugotowac i obrac...
Składniki zalewy zagotować, przecedzić i gorące wlać do utartych buraków.
Po zalaniu buraków zostawic na 12-24 godziny. Buraki przełożyć do słoików( odcedzić sok) i pasteryzowć 15 minut. Pozostały sok zlać do słoików i użyć do barszczu.

Ostatnią edycję dokonał moderator: