- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Buraczki po hindusku
Przepis jest przepisany ze strony Kuchnia nad Atlantykiem a dokładniej:
http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2007_...l#ixzz0bU32DpOp
I tam też zainteresowanych dokładniejszymi informacjami kieruję.
800 g świeżych ugotowanych w skórkach buraków.
100 g oleju kokosowego lub innego roślinnego.
1 czubata łyżka ziarenek czarnej gorczycy
150 g drobno posiekanej czerwonej cebuli.
2 świeże zielone papryczki chili, drobno posiekane i oczyszczone z nasion.
150 g wiórków kokosowych (jeszcze lepszy będzie świeży kokos)
sól i pieprz do smaku
Obrać buraki ze skórki i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać ziarenka gorczycy i smażyć aż zaczną podskakiwać. Dodać cebulę, Chili i smażyć przez 3 min.
Wsypać kokos i podgrzewać aż się zarumieni. Na koniec wrzucić buraki, dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Przepis jest przepisany ze strony Kuchnia nad Atlantykiem a dokładniej:
http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2007_...l#ixzz0bU32DpOp
I tam też zainteresowanych dokładniejszymi informacjami kieruję.
800 g świeżych ugotowanych w skórkach buraków.
100 g oleju kokosowego lub innego roślinnego.
1 czubata łyżka ziarenek czarnej gorczycy
150 g drobno posiekanej czerwonej cebuli.
2 świeże zielone papryczki chili, drobno posiekane i oczyszczone z nasion.
150 g wiórków kokosowych (jeszcze lepszy będzie świeży kokos)
sól i pieprz do smaku
Obrać buraki ze skórki i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać ziarenka gorczycy i smażyć aż zaczną podskakiwać. Dodać cebulę, Chili i smażyć przez 3 min.
Wsypać kokos i podgrzewać aż się zarumieni. Na koniec wrzucić buraki, dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.


