- Sie 1, 2008
- 548
- 0
- 0
6 kg buraków ugotować i zetrzeć na tarce
1,5 kg papryki pokroić w drobna kostkę
zagotować:
2 szkl wody
2 szkl cukru
1,5 szkl octu
1 szkl oleju
2 łyżki soli
dodać do tego buraki i paprykę, gotowac aż zmięknie papryka, nakładać gorące do słoików i zakręcać, nie trzeba pasteryzować
uwielbiam te buraczki są dobre na zimno jak i na ciepło, polecam
1,5 kg papryki pokroić w drobna kostkę
zagotować:
2 szkl wody
2 szkl cukru
1,5 szkl octu
1 szkl oleju
2 łyżki soli
dodać do tego buraki i paprykę, gotowac aż zmięknie papryka, nakładać gorące do słoików i zakręcać, nie trzeba pasteryzować
uwielbiam te buraczki są dobre na zimno jak i na ciepło, polecam
