Cinka @ 15 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=911350Jestem fanką buraków pod każdą postacią.
Do obiadu zazwyczaj robiłam zasmażane ze śmietaną na ciepło.
Czasem sałatka z papryką, ogórkiem, jabłkiem i cebulką (w różnych wersjach) z oliwą.
Tydzień temu spróbowałam buraczków z tego przepisuale z kupnych buraków z woreczka - było pysznie.![]()
Dziś robię od początku do końca sama i już mi ślinka leci na samą myśl że będą do obiadu![]()
Dzięki za przepis! Pycha!bardzo się cieszę, że smakowałou mnie też dziś były
AnnaB. @ 15 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=911390A pytanie w kwestii ilościowej: śmietany pół dużego kubka, czyli ile?Cinka @ 15 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=911430Dobrze rozumieszPół kubka to przecież orientacyjnie jest bo kazdy do smaku robi a duże kubki śmietany pewnie też się różnią pojemnością między sobą.![]()
Ja np dziś miałam kubek o poj 400 gram a dodałam trochę mniej niż pół kubka.dokładnie tak jak Cinka napisała, ok.200g. ja wolę więcej śmietany więc u mnie wychodzi czasem więcej![]()
Margarete @ 8 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=908749Robie takie ze smietana i chrzanem na zimno.
Na cieplo tylko zasmazane.Ja tez![]()
I koniecznie, buraczki starte na "ciape"![]()
AnnaB. @ 19 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=923062Buraki już się gotują, więc wyciągam przepis do góry.to mam nadzieję, że smakowały![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.